Monday, December 17, 2012

Amandel chocolade biscotti's!




Deze overheerlijke biscotti's zijn suikervrij en glutenvrij! Een prima idee dus om te serveren bij een kop koffie na het kerstdiner, of bij een kopje thee in de middag.

Amandel chocolade biscotti's

Ingredienten:
175 gram amandelmeel, 1,5 el cacaopoeder, snufje zout, 2 tl maizena of tapiocameel, halve tl bakpoeder, 5 el honing, 3 el amandelen, 3 el (ong. 6-8 stuks) dadels

Verwarm de oven op 180 graden. Meng in een keukenmachine het meel, cacao, zout, maizena en bakpoeder met elkaar. Voeg de honing toe en draai tot het een deegbal vormt. Haal het deeg uit de keukenmachine en leg het op bakpapier. Hak de amandelen en de dadels grof en meng deze goed met je handen door het deeg.

Vorm op het bakpapier een vierkante plak van het deeg van zo'n 12 bij 12 cm. Het deeg is nu zo'n 1,5 cm dik. Schuif dit in de voorverwarmde oven en bak het in 30 minuten.

Haal de koek uit de oven en laat het minimaal 30 minuten afkoelen. Verlaag de oven naar 150 graden. Snijd na een half uur de plak koek in reepjes van zo'n 1 a 2 cm met een kartelmes (bijv. een broodmes). Plaats de repen terug in de oven en bak nog zo'n 10 tot 12 minuten.

Laat de repen afkoelen en serveer.

Tip:
*Vervang de dadels door gedroogde abrikozen of vijgen.


0 comments:

Post a Comment