Friday, December 13, 2013

Ossenstaartsoep!


Al langer was ik van plan om ossenstaartsoep te gaan maken. Maar steeds was er niet van gekomen, maar voor deze kerst wilde ik het graag eens proberen! Ontzettend lekker. We hebben gesmuld!

De bouillon is heel gemakkelijk een dag of twee van te voren te maken en het is een heerlijk licht tussengerechtje óf voorgerecht. Als je het als voorgerecht serveert kun je wat meer geven, als je het als licht tussendoortje wilt serveren kun je het heel leuk in kleine glaasjes uitdelen!

Ossenstaartsoep met room
Ingredienten:

500 gram ossenstaart (slager), 30 gram roomboter, 2 winterwortels, 2 uien, 3 stengels bleekselderij, 3 tenen knoflook, 3 laurierblaadjes, handje verse tijm, 12 peperkorrels, 3 eetlepels tomatenpuree, 2 runderbouillonblokjes (bijv. naturcompagnie), 50 milliliter madeira, evt. room
Bereiding:
Smelt de boter in de pan. Spoel de ossenstaart goed schoon en braad aan in de roomboter. Snijd de ui, bleekselderij, wortels grof en voeg toe. Kneus de knoflooktenen en voeg deze ook toe. Bak even mee en blus af met 2,5  liter water. Breng aan de kook. Schuim af als dat nodig is. Voeg nu de laurier, tijm, peperkorrels, bouillonblokjes en de tomatenpuree toe. Laat de bouillon 2,5 tot 3 uur op laag vuur pruttelen. Zeef de bouillon, als je de bouillon helder wilt laat je 'm door een kaasdoek lopen. Verwijder het vlees en snijd dit eventueel in fijne stukjes. Doe de groenten weg. Doe het fijngesneden vlees én de madeira in de bouillon. Laat even doorkoken en jee bouillon is nu klaar.
Serveer de bouillon met wat ongezoete geklopte room die je op de soep schept. Maak het af met een beetje paprikapoeder. Als je liever geen room wilt gebruiken, serveer dan wat fijngesneden selderijblaadjes op de soep!

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

0 comments:

Post a Comment