Friday, December 20, 2013

Mini Pecan taartjes!


Als laatste in de serie van de kerstrecepten nog een heerlijk taartje bij de koffie. Het lekkerst moet je altijd tot het laatst bewaren, en deze taartjes zijn zó lekker! Als je de dadeltaart lekker vindt, dan kan ik je deze ook aanraden. Makkelijk te maken, wel wat meer werk door het blind bakken, voorbakken etc. maar zeker niet moeilijk. Als je je gasten wilt laten zien dat gezond en suikervrij eten écht niet saai is, dan zou ik ze deze voorschotelen ;-)

Mini Pecan taartjes!
Ingredienten voor 5-6 stuks:

Deeg: 125 gram speltbloem of meel, 50 gram roomboter, 50 gram kokosbloesemsuiker, snuf zout, 1 ei
Vulling: 50 gram roomboter, 40 gram pure chocolade (min. 72%), 35 gram honing, 65 gram palmsuiker, merg van een half vanillestokje, 1 ei, 75-100 gram pecannoten

Bereiding:
Meng de ingrediënten voor het deeg met elkaar tot een mooi deeg. Leg even een half uur in de koelkast om te koelen. Rol het deeg uit met behulp van wat speltbloem. Bekleed hiermee de ingevette taartvormpjes. Bak taartbodempjes blind in de oven op 180 graden. Verwijder na 15 minuten de blindbakvulling en laat nog 5 minuutjes afbakken. Laat ze afkoelen.

Smelt de roomboter voor de vulling samen met de chocolade in de pan. Als het gesmolten is voeg dan de honing, vanillemerg en de palmsuiker toe. Klop goed door elkaar en haal de pan van het vuur. Klop het ei snel door het mengsel en blijf kloppen zodat het ei niet gaat stollen. Giet het mengsel in de taartvormpjes en verdeel de pecannoten voorzichtig over de vulling. Schuif in de oven op 180 graden en bak af in 25 minuten. Laat de taartjes 10 minuten afkoelen in de oven met de deur op een kier. Strooi voor het serveren wat fijngeraspte kokos over de taartjes.

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

0 comments:

Post a Comment