Wednesday, December 11, 2013

Knolselderij-Champignonsoep!


Vooral in de winter vinden wij soep erg lekker. Een lekkere warme kom soep als het buiten guur en koud is, heerlijk!
Deze soep is een variatie op de knolselderijsoep, en een heerlijk, feestelijk voorgerechtje! Je kunt de soep al een dag of twee van te voren maken, zodat je op het moment zelf alleen nog maar de soep hoeft te verwarmen en wat champignons hoeft te bakken voor de garnering! Snel én handig!
Knolselderij - Champignonsoep!
Ingredienten voor ongeveer 4 personen:
30 gram boter, 1 ui, ½ knolselderij, 125 gram gemengde paddestoelen of champignons, 500 milliliter groentenbouillon, 4 kastanjechampignons, 1 teen knoflook, zout en peper, evt. scheutje soyaroom, slagroom of kokosmelk
Bereiding:
Snipper de ui, snijd de knolselderij in blokjes en de paddestoelen in stukken. Smelt de boter in de pan, fruit de ui en voeg de champignons en blokjes knolselderij toe. Bak even mee. Voeg de bouillon toe en kook 10-15 minuten tot de knolselderij gaar is. Doe de soep over in een blender en maal fijn en glad. Als je de soep te dik is geworden, dan kun je nog wat bouillon toevoegen. Als je room wilt gebruiken dan voeg je ook een scheut room toe om de soep lekker romig te maken.
Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Verhit nog wat boter of olie in een pan en bak de plakjes mooi bruin samen met een teentje uitgeknepen knoflook.
Serveer de soep in schaaltjes met de gebakken champignons er bovenop, maal eventueel nog wat zwarte peper over de soep, of roer er een scheutje room door. 
 
Fijne dag!
 
Liefs, Williene

0 comments:

Post a Comment