Friday, May 10, 2013

Rabarbercompote!



Rabarber is weer volop verkrijgbaar. Ik kreeg een aantal vragen of ik een recept had met rabarber en van een rabarbercompote. Mijn moeder maakte deze altijd al, maar zij deed het met gewoon water, ik doe het met vers sinaasappelsap. Je kunt rabarber eten als toetje, maar ook als bijgerecht bij je groenten. Zelf ben ik daar niet zo heel dol op.
Advies is om rabarber niet te vaak te eten. In rabarber zit oxaalzuur wat kalk ontrekt in je lichaam. Maximaal 2x per week is het advies!

Rabarbercompote

Ingrediënten:
400 gram rabarber (zijn ongeveer 3 stelen), 50 gram palmsuiker, sap van een halve sinaasappel, kwart theelepel kaneelpoeder

Was de rabarber en snijd in stukjes. Doe in een pan met het sap, palmsuiker en wat kaneelpoeder. Breng aan de kook. Kook ongeveer 15 minuten totdat de rabarber gaar en zacht geworden is. Laat de rabarber iets afkoelen tot het wat lauw is en serveer.

Rabarbercompote is lekker met een schepje creme fraiche of bijvoorbeeld bij hangop!

Tips:
*In plaats van kaneel kun je ook vanillemerg toevoegen.
*Voor een zoete smaak kun je ook wat aardbeien toevoegen aan de compote.
*Je kunt evt. de rasp van een biologische sinaasappel toevoegen.
*Je kunt de compote ook maken met water, i.p.v sinaasappelsap.
*Vind je de compote te dun, dan kun je 'm aanmaken met wat maïzena.



0 comments:

Post a Comment