Thursday, May 30, 2013

Gevulde kipfilet met tomaatjes uit de oven!


Vandaag een gevulde kip. Vroeger deed ik dit erg vaak, tegenwoordig eigenlijk nooit meer. Als we vlees eten dan is dat altijd verwerkt in bijv. een pastasaus, een curry of een andere schotel. Maar zo af en toe een keer is het best lekker!

Met tapenade gevulde kipfilets!

Ingrediënten: (biologische) kipfilets, (zelfgemaakte) tapenade, 1 geklutst ei, handje vol (zelfgemaakt) paneermeel of broodkruim, handje vol geraspte kaas of parmezaan, 2 eetlepels fijngesneden verse peterselie, 30 gram gesmolten roomboter, 250 gram (tros)cherrytomaatjes, zout en peper

Maak een tomaten tapenade met bijvoorbeeld het recept van mijn blog. Deze vind je hier.
Snijd de kipfilets in, maar niet helemaal door. Vul ze met de tapenade. Prik ze eventueel vast met een cocktailprikker, maar het hoeft niet als het goed blijft zitten.
Meng de paneermeel met de kaas en de peterselie. Haal de gevulde kipfilets door het geklutste ei en voorzichtig door het paneermeelmengsel. Leg de kipfilets in een ovenschaal en bestrooi evt. met wat extra van het paneermengsel. Smelt de boter in een pan. Giet de gesmolten boter voorzichtig over de filets en schuif in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat de kipfilets 15 minuten garen en verdeel dan de tomaatjes over de ovenschaal. Bestrooi met wat versgemalen zout en peper en laat nog 10 minuten verder garen in de oven en serveer.

Deze gevulde kip is erg lekker met aardappeltjes uit de oven  en boontjes met taugé !

Eet smakelijck!



0 comments:

Post a Comment