Wednesday, May 22, 2013

Beefrolletjes!


In mijn 'geheime recept' gaat veel tijd zitten, maar ik moet jullie natuurlijk ook niet verwaarlozen ;-)
Dus bij deze een heerlijk, wel een beetje bewerkelijk, recept. Het is een lekker bijgerecht en weer eens een heel andere manier van vlees eten. Wij hebben het pas gegeten bij witte asperges, en dat was heel verassend. Erg lekker ook. De combinatie verwacht je niet zo snel, maar die was eigenlijk best goed. Hopelijk valt ook dit recept in de Smaack!

Beefrolletjes!

Ingrediënten voor ongeveer 10 rolletjes:
Voor de marinade: 1 eetlepel soyasaus (Yakso), 1 eetlepel olijfolie, zwarte peper
Voor de saus: 1 eetlepel sherry, 2 tenen knoflook, uitgeperst, 100 ml kippenbouillon (Naturcompagnie), 1 eetlepel soyasaus, paar druppels vissaus (Blue Elephant)
Verder nodig: 2 (biologische) biefstukjes, 1 teen knoflook, geperst, stukje gember, fijngehakt, 1 wortel, halve paprika, 3 stengels bosui, handje taugé, 2 stengels bleekselderij, paar champignons, 1 theelepel sesamolie, 1 eetlepel soyasaus, olijfolie, klontje roomboter, sesamzaadjes

Meng de ingrediënten voor de marinade. Snijd de biefstukjes in smalle lange repen. Leg deze tussen bakpapier en rol met een deegroller tot mooie dunne plakken. Je kunt ze ook plat slaan met bijv. een pan ;-)
Leg de plakjes voorzichtig in de marinade en schep om. Zet koud weg en laat een half uur tot 2 uur marineren.

Snijd de groenten in julienne reepjes. Meng de saus ingrediënten in een kom en zet apart. Verwarm een pan op hoog vuur en verwarm daarin wat olie. Fruit hierin de knoflook en de gember en voeg de fijngesneden groenten toe. Bak heel kort mee en meng de groenten met de soya en de sesamolie. Laat de groenten afkoelen.

Neem de dunne plakjes biefstuk en leg hierop een beetje van de groenten. Rol de biefstukplak op en zet vast met een cocktailprikkertje. Verwarm opnieuw een pan op het vuur en smelt hierin wat roomboter. Bak de rolletjes aan één kant mooi bruin en draai ze om. Voeg de saus toe en verwarm nog 1 a 2 minuten. Serveer het vlees met de saus en bestrooi met de sesamzaadjes.

Eet smakelijck!

0 comments:

Post a Comment