Monday, January 21, 2013

Knolselderijsoep!

Nu je volop knolselderij kunt kopen moet je daar zeker gebruik van maken! Veel weten niet wat ze hiermee moeten doen, maar je kunt er alle kanten mee op. Ik gebruik 'm altijd in de erwtensoep, in een heerlijke waldorfsalade, je kunt knolselderij ook in dunne repen snijden en roosteren bij aardappels of groenten uit de oven. Verder kun je er nog een lekkere puree van maken. Maar ook deze soep is een heerlijk winters soepje. De geur van deze knol is zo ontzettend lekker, je hele keuken ruikt ernaar!

In knolselderij zitten veel vitaminen, vezels, maar ook veel ijzer! Ook helpt knolselderij om je bloeddruk gezond te houden. Bovendien is knolselderij cholesterolverlagend en ontgiftend. Kortom, redenen genoeg om ze volop te eten nu ze verkrijgbaar zijn!

Knolselderijsoep!

Ingredienten:
1 knolselderij, 1 ui, 25 gr. roomboter, tijm, zout en peper, nootmuskaat, 1 liter groentenbouillon, 125 ml (of meer naar smaak) slagroom (bio AH) of soya-room, selderij

Schil de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes. Snipper de ui. Smelt de boter in de pan en fruit hierin de ui en voeg de blokjes knolselderij toe. Bestrooi met zout en peper, nootmuskaat en wat tijm en evt. wat fijngesneden selderij. Laat het met de deksel op de pan 10 minuutjes stoven.
Voeg de bouillon toe en laat nog 10 a 15 minuten pruttelen op laag vuur. Pureer de soep in een blender tot het een romige massa is. Doe de soep terug in de pan, voeg de slagroom toe en verwarm de soep nog even door maar laat hem niet meer koken.

Serveer de soep met wat croutons of evt. uitgebakken spekreepjes!


0 comments:

Post a Comment