Friday, January 4, 2013

Gehaktballetjes in tomatensaus!




Een heel gemakkelijk en gezond recept om het nieuwe jaar mee te beginnen! Het is een recept van Jamie Oliver die ik her en der heb aangepast. Zelf eet ik deze schotel alleen met een salade ernaast, voor de kinderen doe ik er volkoren pasta bij.

Gehaktballetjes in Tomatensaus!

Ingredienten:
Voor de gehaktballetjes: 250 gr. rundergehakt, 1/2 tl oregano, 1 ei, paneermeel of broodkruim, 1 fijngesnipperd sjalotje, zout en peper, snuf knoflookpoeder.
Voor de saus: 1 blik tomatenblokjes, 1 grote winterwortel in kleine blokjes, 2 stengels bleekselderij in kleine blokjes, 1 ui fijngesnipperd, 1 teen knoflook geperst, zout en peper, 3 el tomatenpuree
Verder: 1 bol mozzarella, geraspte kaas, handvol basilicumblaadjes, bakje cherrytomaatjes gehalveerd.

Meng door het gehakt het ei, oregano, sjalotje, knoflookpoeder, zout en peper en paneermeel. Kneed goed door en maak er gehaktballejes (zo groot als een golfballetje) van. Bak de gehaktballetjes in een hapjespan mooi bruin. Zet even aan de kant.

Fruit in een hapjespan de ui met de knoflook. Voeg de wortel en bleekselderij toe en laat deze in 10-15 minuten gaar stoven. Voeg het blik tomaatblokjes toe met een half blik water en breng op smaak met zout, peper en evt. een scheut rode wijn. Voeg ook de tomatenpuree toe. Breng het aan de kook en laat op zacht vuur in ong. een kwartier inkoken.

Doe de tomatensaus in een ovenschaal. Verdeel de gehaktballetjes over de saus. Evenals de gehalveerde cherrytomaatjes. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de gehakballetjes, leg de basilicumblaadjes ertussen. Bestrooi de schotel met geraspte kaas en schuif in een voorverwarmde oven van 180 graden. Na ongeveer 30 minuten, als de kaas mooi is gesmolten en de saus bubbelt, zijn de gehaktballetjes klaar.

Eet met een frisse salade en evt. wat pasta.

0 comments:

Post a Comment