Wednesday, January 23, 2013

Havermoutkoekjes!


In de Allerhande kwam ik het volgende recept tegen. Ik heb het recept hier en daar aangepast. Het zijn lekkere koekjes, heerlijk voor tussendoor of voor mee naar school! De koekjes worden in tegenstelling tot veel andere havermoutkoekjes, lekker knapperig. Maak de plak daarom echt niet te dik, dan verlies je de knapperigheid. Druk  het mengsel wel goed aan, anders krijg je kruimelkoek ;-)

Havermoutkoekjes!

Ingrediënten voor ongeveer 12 stuks:
100 gr. havermout, 15 gram gesmolten boter, 2 el honing, 35 gram kokosrasp, 1/2 tl bakpoeder, snufje zout, handje gedroogde cranberry's, handje gehakte hazelnoten, pure chocolade (min. 72% cacao)

Meng het havermout met de boter, honing, kokos, bakpoeder, en een snufje zout. Meng met 60 ml heet water. Meng de gehakte noten en de cranberry's door het mengsel en roer goed door elkaar. Verdeel het mengsel in een bakplaat of bakvorm. Druk het goed aan, het mag ong. een halve cm dik zijn. Schuif in een voorverwarmde oven op 180 graden. Bak de koek in ongeveer 25 minuten mooi bruin. Haal uit de oven en snij direct (voorzichtig) in blokjes. Laat de koekjes een uur afkoelen zodat ze hard kunnen worden.

Smelt wat pure chocolade au bain marie en zigzag deze met een lepel over de koekjes. Dit is extra lekker, maar het hoeft niet perse.



0 comments:

Post a Comment