Wednesday, January 30, 2013

Chocolade-pindarepen!


 
Er is veel vraag naar gezonde tussendoortjes, lekkers om de kinderen mee te geven naar school etc.
Ik weet zelf hoe lastig het is om je kinderen iets gezonds en verantwoords te geven, terwijl het aanbod van ongezonde producten zo enorm groot is. Ik wil ze ook niet alles ontnemen omdat de kans dan groot is dat ze op latere leeftijd hun (zak)geld gaan uitgeven aan alles wat hun moeder verboden heeft ;-) Er zijn gelukkig heel veel lekkere recepten die een prima alternatief zijn en waarvan ze niet eens doorhebben dat het ook nog eens goed voor ze is!
 
Chocolade-pindarepen
 
Ingrediënten:
100 gram pindakaas, 65 gram honing, 50 gram kokosolie, 100 gram havermout, 115 gram pure chocolade (72% cacao), 50 gram cranberry's (of rozijnen).
 
Hak de chocolade in kleine stukjes. Verwarm in een pannetje de pindakaas, kokosolie en de honing tot het een egale massa is. Voeg de havermout, de cranberry's en de stukjes chocolade toe en roer dit goed door tot de chocolade gaat smelten.
 
Giet het in een bakblik of een ovenschaal (bekleed met bakpapier of plastic folie) en maak de bovenkant mooi glad. Zorg dat het niet dikker wordt dan ongeveer een centimeter.
 
Laat het hard worden in de koelkast of de vriezer voor ongeveer 2 uur.
Snijd in mooie stukjes en bewaar in de koelkast. Ik vind ze na een dag (of nacht) in de koelkast het lekkerst.

0 comments:

Post a Comment