Friday, July 27, 2012

Kookboek Plenty met recept!

Omdat we steeds meer vegetarisch eten en ik het erg leuk vind om de tafel vol te zetten met lekkere kleine (groente)gerechtjes die niet teveel tijd kosten en uit veel groenten bestaan kocht ik deze week het boek 'Plenty' van Yotam Ottolenghi. Deze kok is zelf geen vegetarier maar schreef wel dit fantastische vegetarische kookboek.



Omdat ik het belangrijk vind dat we veel groenten binnenkrijgen verdeeld over de dag is dit boek een fijn naslagwerk om ideeen op te doen.

Zo maakte ik gisteren deze courgettesalade als bijgerecht bij het bonenrecept.


Courgettesalade met hazelnoten!

Ingredienten:
1 courgette, handje vol hazelnoten, olijfolie, 1 tl balsamicoazijn, handje vol basilicumblaadjes, parmezaanse kaas, zout en peper en evt. wat hazelnootolie

Verhit de oven op 150 graden. Strooi de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze 12-15 minuten tot ze lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen voordat je ze fijnhakt.

Zet een grillpan op het vuur en laat hem heet worden (5 min.).

Snijd de courgette in 1 cm dikke plakken. Doe ze in een schaal, schud ze om met wat olijfolie, zout en peper. Leg de plakken in de grillpan en rooster ze 2 minuten per kant. Het is de bedoeling dat je mooie grillstrepen op de courgettes krijgt. Doe de plakken terug in de schaal en giet de balsamico erover. Zet opzij.

Voeg nog een scheut olijfolie toe, de basilicumblaadjes en de noten. Schept het door elkaar en maak op smaak met zout en peper. Schik de salade op een mooie schaal en bestrooi met wat parmezaanse kaas en evt. wat hazelnootolie.

Het resultaat was heerlijk! En door het gerecht met de boontjes/tauge en deze courgettesalade en nog een tomatensalade stond er ruim een kilo groenten op tafel! Vlees missen we dan helemaal niet, en van de gebakken aardappeltjes aten we allebei maar een eetlepel. Op zo'n manier is het heel makkelijk om gevarieerd en lekker te eten! En het stond in een half uur op tafel, ook niet onbelangrijk met dit weer ;-)

Het boek Plenty is te koop bij o.a. bol.com en kost 29,95.

Wil je nog meer vegetarisch koken dan is dit boek ook zeker een aanrader: Vegalicious deze kost 24,99.



0 comments:

Post a Comment