Friday, July 23, 2010

Risotto!

Risotto is fantastisch! Risotto is heerlijk! Maar het vergt wat oefening, tijd en geduld! Bij dit recept geldt dat je erbij moet blijven en blijft roeren en proeven.


Risotto met bospaddestoelen.


*ongeveer een liter bouillon (zelfgemaakt of van een (biologisch) blokje/poeder.

*arborio- oftewel risottorijst. (ong. 75 tot 100 gr. per persoon)

*fijngesnipperde ui

*glas witte wijn (ong. 150 ml.)

*bospaddestoelen (bijv. shii takes, oesterzwammen, kastanjechampignons)

*evt. tuinerwten.

*peper en zout uit de molen.

*handvol geraspte parmezaanse kaas.

*klont roomboter.


Snij de bospaddestoelen in stukjes en bak deze even aan in de koekenpan.

Fruit (in een andere pan) in wat olijfolie de ui. Als deze glazig is doe je de risottorijst erbij en bak je dit even 1 minuut aan totdat elke rijstkorrel glanst. Doe de witte wijn erbij en wacht totdat het vocht is opgenomen. Begin daarna met het toevoegen van de bouillon. Schep iedere keer 1 soeplepel bouillon bij de risotto en wacht tot de bouillon is opgenomen. Blijf roeren. Ga hiermee door tot je ongeveer 500 ml. bouillon hebt gebruikt. Voeg de gebakken champignons en de tuinerwten toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Proef de rijst en ga door met bouillon toevoegen. Zodra de korrel gaar is maar nog wel bite heeft is de risotto goed. In het geheel zal dit ongeveer een half uur duren. Als de risotto klaar is draai je het vuur uit, doe je de roomboter en de parmezaanse kaas erdoor en laat je het even een paar minuten staan met het deksel op de pan.


Lekker met plakjes biefstuk of kipfilet.




0 comments:

Post a Comment