Tuesday, August 21, 2012

Ciabatta met biefstuk!

Vooral in het weekend maak ik vaak heerlijke lunchgerechten klaar. Lekker uitgebreid zitten en tafelen met elkaar. Vooral met dit weer heb ik geen zin om uren in de keuken te staan, maar ik wil wel graag iets lekkers op tafel. Ik heb nu al een aantal keer deze heerlijke ciabatta gemaakt. En hij valt heel goed in de smaak! Het is een variatie op de ciabatta van Jamie.


Ciabatta met biefstuk!

Ingredienten:
1 ciabatta, 2 biefstukjes, 3 el mayonaise, 1,5 el yoghurt of kwark, citroensap, zout en peper, handje rucola-sla, 3 gegrilde paprika's, handje selderij of peterselie, evt. balsamico, goede olijfolie

Verwarm de ciabatta volgens de aanwijzingen in de oven. Besprenkel de biefstukjes met olie en bak ze rose in de grillpan of een gewone pan. Maak een saus van de mayonaise, yoghurt, kneepje citroen en zout en peper. Hak de gegrilde paprika's in fijne blokjes en de selderij of peterselie heel fijn. Meng de paprika met de kruiden en doe hier het braadvocht van de biefstukken bij met wat extra olijfolie met evt. een paar drupjes goede balsamico. Haal de ciabatta uit de oven en snijd hem open, besprenkel met een lekkere extra vierge olijfolie. Besmeer met de citroenmayonaise, en verdeel de rucola over het brood. Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel over de sla. Schep nu de paprika-salsa over de biefstukken klap het brood dicht. Serveer er extra salsa en saus bij.

Eet smakelijck!

0 comments:

Post a Comment