Friday, March 25, 2011

Frambozen Cheesecake brownies

De perfecte combinatie van chocoladebrownie met de romige cheesecake en de frisse frambozen. Echt de moeite waard om uit te proberen! Deze zijn zoooooooooooo lekker!

Wat heb je nodig:

*240 gr. gezeefde bloem

*480 gr. kristalsuiker

*200 gr. roomboter

*200 gr. pure chocolade

*150 gr. frambozen (uit de diepvries van bijv. de AH)

*400 gr. roomkaas (Monchou)

*1 theelepel vanille-extract

*5 eieren



Wat moet je doen:


Voorbereiding: Laat de boter, monchou en eieren op kamertemperatuur komen. Bekleed een vierkante bakvorm (of ovenschaal) van 20x30 cm. met bakpapier.Verwarm de oven op 175 graden.




Snij de boter in blokjes en mix de boter met de helft van de suiker tot een licht en luchtig mengsel. Voeg 3 eieren 1 voor 1 toe. Wacht tot een ei volledig is gemengd met het beslag voordat je de volgende toevoegt.




Smelt nu de chocolade au bain marie. Als de chocolade goed is gesmolten laat je het even afkoelen. Voeg het dan toe aan het botermengsel. Goed mengen en voeg daarna ook de gezeefde bloem toe. Meng dit goed door elkaar en zet dit even aan de kant.




We gaan verder met het tweede beslag. Mix hiervoor de roomkaas samen met 2 eieren, de andere helft van de suiker en 1 theelepel vanille-extract. Mix dit glad en romig.




Doe 2/3 van het chocoladebeslag op de bodem van de bakvorm. Doe hierop het roomkaasbeslag. Het laatste beetje van het chocoladebeslag met een vork verdelen over de roomkaas voor een marmereffect. Als laatste verdeel je de nog bevroren frambozen over het beslag en duw deze je iets in het beslag.




Bak de brownies 40 a 45 minuten in de oven op 175 graden. Laat de brownies uit de oven volledig afkoelen voor dat je ze in mooie viekante stukjes snijdt.




0 comments:

Post a Comment