Friday, March 11, 2011

Cake!

Op dit moment staat er weer een heerlijke cake in de oven. Het ruikt er zo heerlijk van :-)

Hoe bak je cake zonder een kant en klare mix? Hier het recept:

250 gr. bloem (gezeefd)
250 gr. suiker (evt. witte basterdsuiker)
250 gr. roomboter
5 eieren ( 1 ei op 50 gr. meel) 0p kamertemperatuur
snuf zout
1 zakje vanillesuiker

Vet een bakvorm in en doe op de bodem een stukje bakpapier. Zet de oven op 160 graden.

Doe de suiker met de roomboter en de vanillesuiker in een kom en mix deze goed door elkaar. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren erdoor. Even flink mixen (circa 8 min.) en dan de bloem en de zout erbij doen. Laat de mixer nog even goed alles mengen en luchtig kloppen.

Doe het beslag in de cakevorm en minimaal een uur in de oven op 160 graden. Test met een sateprikker of de cake gaar is. Als de prikker droog uit de cake komt is hij gaar.

Tips:
*Voor appelcake: Meng stukjes appel met kaneel door het beslag.
*Wil je een frisse cake? Meng dan de geraspte schil van een biologische (op niet biologische citroenen zit een waslaag. Dat wil je niet eten... echt niet :-) dus gebruik in recepten altijd biologische citroenen als je de schil moet gebruiken) citroen (of sinaasappel) door het beslag.
*Kokoscake maak je door geraspte kokos aan je beslag toe te voegen.

Edit: Doordat je geen bakpoeder toevoegt moet je de suiker en de eieren goed kloppen. Lukt het niet om de cake zonder bakpoeder te laten rijzen, voeg dan een theelepel bakpoeder toe.

0 comments:

Post a Comment