Wednesday, October 19, 2011

Thaise Kipcurry


Gisteren heerlijk en simpel gegeten. Het recept stond in de nieuwste delicious.

Thaise kipcurry met kokos en paksoi

4 el. olie, 500 gr. biologische kippendijen*, 1 blik kokosmelk van 400 ml, 3 e.l. tikka massala**, 1 prei fijngesneden, 1 paksoi grofgesneden, 200 gr. tauge, cashewnoten, witte rijst.

Verhit de helft van de olie in de pan en bestrooi de kippendijen met zout en peper. Bak de kippendijen rondom bruin. Voeg de kokosmelk toe samen met de tikka massala. Breng aan de kook, deksel schuin op de pan en laat het in 20 min. gaar worden. Af en toe roeren om aanbaksels te voorkomen.

Verhit de rest van de olie in een wok en voeg de prei toe. Bak deze een paar minuten en voeg dan de paksoi toe. Enkele minuten roerbakken en op het laatst nog 1 minuut de tauge toevoegen.

Verdeel de kip met de saus over de borden, schep de groenten erbij, serveer met witte rijst. Strooi de cashewnoten eroverheen. Evt. ook verse koriander als je dat lekker vindt.

*Kippendijen is wat vetter vlees dan gewone kipfilet. Kipfilet wordt snel droog en aan kippendijen zit meer smaak en het vlees blijft veel malser. Gewoon verkrijgbaar bij de slager en zelfs (ook biologisch) bij de AH.
**Tikka Massala is een indiasche currypasta. Gewoon in de supermarkt verkrijgbaar maar met E-nummers (denk ik, heb het daar nooit bekeken, nl :-) ) Ik haal 'm van Yakso in de natuurwinkel. Je kunt de currypasta ook zelf maken, maar dat kost meer tijd. Ik wel wel een recept, dus dan moet je maar even reageren :-)

0 comments:

Post a Comment